söndag 30 september 2012

Lördagsgott

Pissaladiere, receptet från Le parfait
En regnig höstlördag firades med ett överraskningbesök hos Sabai Thaimassage och sedan lite god mat och vin.
Ett recept som legat till sig ett tag nu är denna smördegspaj som det äntligen var läge att pröva laga till. Den visade sig vara en succé som kommer att upprepas många gånger, kanske en ljummen sommarkväll också. Lätt som en plätt och snabblagat - ger 12 bitar. Serveras med ett glas rosé.
1 pkt smördeg
3 st rödlök
3-4 vitlöksklyftor
1 burk raka sardeller
 olivolja
flinsalt
svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader
Skala och skiva rödlök och vitlök, hacka sardellerna
Hetta upp en rejäl skvätt olivolja och bryn lök och sardeller utan att det bränns, ca 4-5 minuter tills löken mjuknar
Bred ut smördegen på en plåt
Vik upp en centimeterbred kant runt om hela
Fördela lökblandningen och grädda pajen 15-20 minuter tills fin färg
Låt svalna lite innan du skär i rutor
NJUT!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar