Superenkelt och säkert underbart gott - det får bli nästa steg i äppelhanteringen.
Äppelmos
Skala och skär äpple i grova bitar. Lägg i en tätslutande burk och slå på äppelmust. Kör i mikrovågsugn i ca. 6 min tills äpplet är kokt. Stompa med en ballongvisp till mos och förvara i tätslutande burk.
Skala och skär äpple i grova bitar. Lägg i en tätslutande burk och slå på äppelmust. Kör i mikrovågsugn i ca. 6 min tills äpplet är kokt. Stompa med en ballongvisp till mos och förvara i tätslutande burk.
Äppelmos
4 pers
4 st äpplen (mjöliga)
1 dl äpplemust
1 st kanelstång
1 st lagerblad
25 g socker
1/2 citron, juicen
Skala äpplen. Skär äpplet i mindre bitar och skär bort kärnhuset. lägg äpple, kryddor i en tätslutande burk. Kör på full effekt i mikrovågsugn tills äpplen är kokta(4-6 min). Lyft ur kanelstången och lagerbladet. Mixa, kyl och servera.
Mer av Paul Svensson på svt.se
4 pers
4 st äpplen (mjöliga)
1 dl äpplemust
1 st kanelstång
1 st lagerblad
25 g socker
1/2 citron, juicen
Skala äpplen. Skär äpplet i mindre bitar och skär bort kärnhuset. lägg äpple, kryddor i en tätslutande burk. Kör på full effekt i mikrovågsugn tills äpplen är kokta(4-6 min). Lyft ur kanelstången och lagerbladet. Mixa, kyl och servera.
Mer av Paul Svensson på svt.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar