söndag 31 mars 2013

Konstrunda Nordvästra Skåne 2013


Långfredagen ägnades åt en konstrundetur i omgivningarna, Landskrona-Helsinborgsområdet scannades av med speciellt utvalda favoriter. Det var både trevligt och intressant att möta dessa 
härliga konstnärer i sina ateljéer när de berättade om sina tankar och tekniker.
Överst i bildraden, de trevliga göteborgarna Lars och Chia Nohlberg i Bjuv, som förutom att de tar fantastiska bilder anordnar kurser i gummitryck. Spännande teknik och underbart uttryck. Läs mer på deras hemsida
Sedan Anna-Karin Ahlbin i Ekeby, som målar och skulpterar och dessutom tillverkar smycken. Mycket raku-gods och små installationer överallt i ateljén.
Nästa på raden Ulla-Stina Larsson, Helsingborg, som grafiskt och i klara färger tolkar arkitekturen. Härliga färger och former i fint samspel. Se och läs mer på Ulla-Stina.
Eva Rödseth i Helsingborg är en sann kolorist, färg och form och frodighet. Denna bilden dock en detalj från ett digitalt tryck på plexiglas.
Eva Sjöstedt, Landskrona, målar eteriskt, själsligt i härliga färger. Se mer på Real paintings.
Och så Annika Bryngelsson med sina pop-art inspirerade stora och små målningar och lite av illustrationer ibland, En gammal favorit hos mig som det var extra roligt att få träffa live och höra henne berätta om tankarna och historierna bakom målningarna. Henne kan du ser mer av på Syster Diesel.

Hans Nohlberg, Bjuv, bilden lånad från Pictoform
Chia Nohlberg- Löfqvist, Bjuv, bilden lånad från Pictoform


Anna Karin Ahlbin
Ulla-Stina Larsson, Helsingborg
Eva Rödseth, Helsingborg
Eva Sjöstedt, Landskrona
Annika Bryngelsson, Helsingborg
Annika Bryngelsson, Helsingborg
Annika Bryngelsson, Helsingborg
Annika Bryngelsson, Helsingborg
Anna Karin Ahlbin, Ekeby
Anna Karin Ahlbin, Ekeby



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar