torsdag 16 maj 2013

Nässelsoppa och nässelpesto

Dagens lunch blev rester från igår. Primörerna står ju som spön i backen nu och nässlorna har hunnit en bit på väg.
Dags att njuta nu alltså.
Nässelpesto är också tid att göra och är alltid är gott så varför inte pröva?
Jag gjorde en omgång i fjol och det var helt underbart gott och enkelt.
NÄSSELPESTO:
Plocka 2 liter nässlor - förväll i 5 minuter. 
Häll bort vattnet ( eller spara till gödning- späd 1 dl med 1 l vatten)
Finhacka 1,5 dl oskalad sötmandel
Riv 3 dl parmesan
Mixa nässlorna och låt svalna.
Rör om allt till en grön massa
och krydda med salt, peppar och 1-3 hackade vitlöksklyftor.
Blanda och rör ner 1,5 dl rapsolja.
Voilá!
Tareq Taylor gjorde pesto på nässlor (lätt förvällda i 3 sekunder) och löktrav, parmesan, solroskärnor, salt och olivolja i gårdagens Trädgårdsonsdag. Kanske ett prova-på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar