fredag 2 augusti 2013

Skördetider med zucchinimarmelad och hemgjord dragonvinäger

Dragonvinäger
Zucchinimarmelad
Nu är det ju skördetid och bråda tider för den som vill ta tillvara på alla grönsaker och bär.
Som tur är kan man ju frysa in bär och koka sylt, saft och marmelad när tiden medger.
Men squashen svämmar över i landet och häromkvällen blev projektet för mig och äldsta dottern att 
koka zucchinimarmelad.
Receptet hittar jag inte just nu men detta recept på marmelad 
bygger på samma ingredienser och principer.
Ingefära, citron och apelsin förutom zucchinin ingår.
Vi tillsatte ingen gelatin men en flaska fruktpektin i slutet av koktiden då den inte verkade vilja ta ihop.
Efter att ha stått någon dag så har den samlat sig och blivit fin i konsistensen, god i smaken och  bara en liten aning söt för mina smaklökar.
Dragonvinägern är ju bland det lättaste man kan göra.
Skär av några kvistar från kökslandet eller från kruka du köper i affären.
Stoppa ner i en flaska och häll på vitvinsvinäger och låt stå.
Några dagar tillsammans blir gott och någon månad tillsammans blir utsökt.
Använd den som vanligt i dina recept och maten blir en succé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar