fredag 10 januari 2014

Kålsäsongen är här

Och dagens middag är ett matminne från Danmark i höstas -spetskålssoppa. Jag hade inget recept utan googlade och hittade bara ett enda. Men eftersom det var superbt behövs inget fler.
Strimla ett litet spetskålshuvud, hacka en liten lök, två potatisar och ett äpple.
Fräs allt i lite smör några minuter i en gryta.
Krydda på med 1 msk honung och 1 msk dillfrön och fräs någon minut. 
Häll på 2 dl cider, jag hade fläder-äpple hemma, eller vitt vin. Låt koka 5 minuter.
Häll på 5 dl grönsaksbuljong och 3 dl grädde och puttra på 15 minuter tills kålen känns mjuk.
Mixa allt slätt. Sila. Krydda på med salt och vitpeppar men låt kålens härliga sötma balansera.
Servera med torrostade nötter och kapris.
Vi la också till några salsiccias.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar