En titt i den bubbliga delen av växthuset med de omplanterade och utflyttade småttingarna. De har stannat upp lite i växten vilket är bra så att de inte ränner iväg för mycket. Nu hoppas jag att de ska stabilisera sig och bli kraftigare i stället innan det är dags att skjuta fart uppåt.
Årets utvalda tomater är:
|
Black sweet cherry |
|
Gelbe dattelwein |
|
Marmande |
|
Chilega | | | | | |
|
Mei wei |
|
Costeluto Genovese |
|
|
Årets chilisar:
|
Espelette |
Piment d'Espelette är en mycket speciell chilipeppar som odlas i byn
Espelette i den franska regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike. Den är en chili med skyddad ursprungsbeteckning och bara en viss mängd odlas och produceras varje år. Bilden har jag lånat från Espelette där frukterna hängs i girlander på balkonger och husväggar för att torka. Den är inte så stark men ju mognare, desto starkare. Den går bra att torka och mala till chilipulver som blir något starkare än den färska frukten.
Espelette ska bli en spännande tillskott till de övriga chilisarna som blir kvar från förra året:
Hot lemon, Satans kiss & Jamaican Bells.
|
Yesil Tatli |
|
|
Vår paprika:
är Yesil tatli som är en turkisk paprika med långa, vackra och mycket god frukter som blir 18-20 cm långa. Ser fram emot att få plocka vår egen obesprutad paprika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar